BİZE ULAŞIN
tr

Gelişmiş Endodonti Teknikleri

Gelişmiş Endodonti Teknikleri şöyle sıralanabilir:

A- Kullanılan şekillendirme teknikleri:
Geçmişte kök kanalı şekillendirilmesinde kullanılan aletler paslanmaz çelikten yapılırdı. Bu aletler esnek olmadıklarından şekillendirme sırasında istenmeyen durumlar ortaya çıkardı. Günümüzde nikel-titanyum’dan yapılan oldukça esnek döner aletler kullanılmaktadır. Bu aletlerle hem daha hızlı, hem çok daha başarılı şekillendirme yapmak mümkündür. Buna ilaveten dar ve eğri kanallar içn çok sayıda yardımcı aletler mevcuttur.

Hastaların en çok rahatsızlık duydukları konuların başında çalışma sırasında aletlerden gelen sinir bozucu sesdir. Yeni kullandığımız motorlar sayesinde kanal şekillendirme sırasında duyulan ses sıfıra yakındır. Bu sayede hastalarımıza daha konforlu bir tedavi sunmaktayız.

B- Kanal boyu ölçüm teknikleri:
Her kökün uzunluğu birbirinden farklıdır. Kanal uzunluklarını doğru ölçmek ve ona göre şekillendirme yapmak tedavinin başarısında büyük önem taşır. Apex locator denilen elektronik cihazlar kök kanal boyunu hesaplamamıza yardımcı olur. Ayrıca bu konuda dijital radyofiler de kullanıır.

C- Kanal dolum teknikleri:
Kök kanal sistemini şekillendirdikten sonra hermetik olarak üç boyutlu doldurmak gerekir. Eksik yapılan kanal dolgusu o bölgede bakteri üremesine ve ilerde dişin iltihaplanmasına neden olur. Bu yüzden kanalın için üç boyutlu olarak sızdırmaz bir şekilde doldurulmalıdır. Bu işlem için çeşitli yöntemler mevcut. Soğuk lateral kondansasyon, sıcak vertikal kondansasyon bunlardan bazılarıdır. Kliniğimizde her kanal için o dişe uygun doldurma yöntemi uygulanır.

D- Büyütme :
“Görmediğiniz bir şeyi tedavi edemezsiniz”. Dental mikroskop bize o küçücük bölgeyi 25 kata kadar büyüterek ve kusursuz aydınlatarak çalışma olanağı sağlar.