BİZE ULAŞIN
tr

Yeni Nesil Dolgular; CEREC Methodu ile Porselen Dolgu Restorasyonları

Teknolojinin gelişimi ile birlikte yeni sistem Inlay/Onley Dolgu Restorasyonları daha sağlam ve konservatif tedavi olasılıkları oluşturmaktadır.

CAD/CAM Teknolojisi olarak da bilinen bu sistem daha naturel diş renginde ve yapısal sağlamlığa sahip restorasyonlar yapılmasına olanak sağlamaktadır. CAD/CAM TEKNOLOJİSİ NEDİR? Bilgisayar destekli bir software kullanılarak tasarım ve imalat anlamına gelen bu teknoloji, porselen ve cam seramik gibi estetik restorasyonların çok daha kolay hazırlanıp daha kısa sürede üretilmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca yapılan araştırmalara göre, Cerec methodu ile üretilen kuron, laminate ve İnlay/Onlay dolgu ve protezlerinde, geleneksel methodlara göre %47 daha başarılı sonuçlar alınmış, adaptasyonun mükemmelle yakın olduğu saptanmıştır. Eski Amalgam-Gümüş alaşımı dolguların değişim zamanları geldiğinde CEREC Methodu kullanılarak yapılan restorasyonlar, daha küçük kavitelerde kullanılmak için üretilmiş klasik beyaz kompozit dolgulara kıyasla büyük avantajlar sağlamaktadır. Cerec methodu ile üretilen porselen dolguların kullanım avantajları: • Tek Randevuda Tamamlanan Tedavi; Dijital olarak ağız içi kamerası ile ölçü alındıktan sonra WiFi ile sanal ortam üzerinden laboratuvardaki “Milling Makinası” na aktarılan veriler, porselen parçasının 8 dakika kadar kısa bir sürede hazır hale getirilmesine olanak sağlar. Günlerce beklemeden ve ek bir provaya ihtiyaç duymaksızın, aynı seansta işlem tamamlanır.

• Dijital Olarak Ölçü Alınması; Ölçü kaşığı kullanmadan hasta ağzından ölçü alınması özellikle kusma refleksi olan hastalarda oldukça kullanışlıdır. El ile kalibre edilen durumlar da oluşabilecek hatalar da sınırlandırılmıştır. • Güvenilir Sterilizasyon; 3 boyutlu görüntü almak için kullanılan Dijital Kamera, ıslak ölçü maddelerine kıyasla daha optimal bir dezenfeksiyon sağlanmasına yardımcı olur.

• Üstün Estetik; Doğal diş rengine en uygun olan ve metal içermeyen tam porselen restorasyonların uygulanabilir oluşu estetik görüntüyü de arttırır.

• Mükemmel Uyum ve Renk Teknolojisi; Manuel olarak veya laboratuvarda insan eli ile hazırlanan geleneksel restorasyonlara göre, CEREC dolguların dijital olarak hazırlanması en büyük avantajıdır. Bu özellik oluşabilecek hata payını minimuma indirmekte ve daha güvenilir dolgu restorasyonlarının uzun süreler kullanımını olumlu etkilemektedir.

• Üstün Dayanıklılık Özelliği: Klasik yöntem ile hazırlanan kompozit dolgularda oluşan mikrosızıntı probleminin, diş dolgu kavitesine mükemmel adaptasyon gösteren yeni nesil CEREC dolgularıyla minimuma indirildiği ve uzun vadede dişin yapısal üstünlülüğünü koruduğu araştırmalarca kanıtlanmıştır.

CAD/CAM TEKNOLOJİSİ NEDİR?