CONTACT US
en

İmplant Tedavisinde Merak Edilenler

Bu haftaki blog yazımızda implant ihtiyacı olan hastalarımızdan sıklıkla duyduğumuz soruları cevaplandırdık.

İmplant Süreçleri
12/02/2023
232

Dental İmplant Nedir ve Hangi Amaçla Kullanılır?

Dental İmplant, eksik dişleri tamamlamak için çene kemiğine yerleştirilen bir tür vidadır. Bu vidalar doku dostu titanyum ve zirkonyum alaşımlardan imal edilir. Titanyumun doku ile uyumu ve kemiğe bağlanması çok iyidir. Yerleştirildikten sonra vücudun bir parçası haline gelir ve maksimum dayanıklılık gösterir.

İmplantlar kronun, köprünün ya da protezlerin yapılabilmesi için bir ya da birden fazla dişin yerini tutması amacıyla kullanılırlar ve hastanın diş eksikliğinden kaynaklı konuşma, çiğneme ve gülme fonksiyonlarını estetik bir görünümle geri kazandırırlar.

Kaybedilen Dişlerin Yerine İmplant Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Özellikle tek diş eksiklerinde kaybedilen dişin yerine ya tek implant ya da komşu dişlerin kesilip küçültülmesiyle köprü tedavisi uygulanabilir. Bu durumda İmplant yapıldığında en büyük avantaj komşu dişlerin doğal olarak ağızda kalmasıdır.

Birden fazla diş eksikliklerinde de aynı şekilde köprü tedavisi uygulanabilirken bu tedavilerde diş eksiklikleri fazla olduğundan uzun köprüler yapılması gerekir. Bu da kullanım açısından köprünün altına yemek artığının birikmesi, tam temizlenememesi vb. durumlardan dolayı konforlu olmamaktadır.

Tam dişsizlikler de ise halk arasında bilinen damak yani tam protez yapılabilirken bu protezin implant ile desteklenmesi protezin tutuculuğunu yani hastanın konforunu arttırmaktadır.

Tam dişliklerde hastaya bu şekilde hareketli bir protez seçeneği sunulduğu gibi implant üzerine sabit protezlerle hastaya doğal diş hissi ve konforu veren tedavi seçenekleri de sunulmaktadır.

Sigara İçmek Dental İmplanta Zarar Verir mi?

Sigara içmenin enflamasyon riskini ve implant etrafındaki kemik kaybını arttırdığı bilinmektedir. Bu yüzden sigarayı bırakmak başarılı bir ağız sağlığı ve doğal dişte olduğu gibi implant çevresinde de kemik kaybını azaltmak için önemlidir.

Şeker ( Diyabet) Hastaları Dental İmplant Yaptırabilir mi?

Şeker ( Diyabet) hastaları doktor kontrolünde ilaçlarını düzenli bir şekilde alıyorsa şeker düzeyi belirli sınırlar içerisinde tutuluyor demektir. Bu durumda; şeker hastalarının, dental implant yaptırmasında hiçbir sorun yoktur.

Osteoporoz (Kemik Erimesi) Olan Kişiler Dental İmplant Yaptırabilir mi?

Osteoporozu olan bireylerde de implant yapılabilir. Ancak osteoporozu olan kişinin aldığı ilaçlar çok dikkatli incelenmeli. Bisfosfonat içeren ilaçlar kullandıysa tedavi ertelenmelidir.