CONTACT US
en

Tam Dişsizliklerde İmplant Destekli Total Protez

Hiç arzu etmesek de, yaşamımızın bir noktasında çeşitli sebeplerle dişlerimizin tümünü kaybetmek zorunda kalabiliriz.

Tam dişsizlik olarak ifade edilen bu durumdaki tedavi seçenekleri;

1- İmplantlarla hazırlanan sabit protezler

2- İmplantlarla hazırlanan hareketli protezler

3- Hiç implant olmadan yapılan hareketli, yani hastanın kendisinin takıp çıkartabildiği total protezlerdir.

Bunlar arasında hastayı en çok zorlayanlar implant kullanılmadan hazırlanan totel protezlerdir.

Deneyimli hekimin ileri teknoloji ile iyi bir protez yapmasının yanında en az bunun kadar önemli olan, hastanın protezini nasıl kullanılabileceğini öğrenebilmesidir. Bunu belirleyen de kişinin kassal uyum yeteneği ve psikolojisidir. Yaşımız ilerledikçe uyum yeteneğimiz azalır. Bu sebeple ilk kez kullanacak kişilerin bir de yaşları ileri ise kassal ve psikolojik uyumun sağlanması için zaman geçmesi gerekebilir.

Total protezler, kaybolan fonksiyon, fonasyon, estetiğin hastaya iadesi ve ağızda kalan doku ve dişlerin sağlığının devamlılığın sağlanması için yapılan apareylerdir. Bu protezler çoğu zaman doku destekli, bazen de dişle doku destekli olup ağız içinde büyük yerler kaplarlar. Bu nedenle protez ilk takıldığında ağzınızda büyük bir kitle varmış gibi algılamak normaldir. Bu yabancılık duygusunun geçmesi 6-8 hafta sürecektir

Total protezler, kaybolan fonksiyon, fonasyon, estetiğin hastaya iadesi ve ağızda kalan doku ve dişlerin sağlığının devamlılığın sağlanması için yapılan apareylerdir.