BİZE ULAŞIN
tr

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş Beyazlatma (Bleaching) Betül Çırak Beyazlatma (Bleaching), Gülüş Tasarımı, estetik diş hekimliği Hepimiz aynaya baktığımızda bembeyaz dişler görmek isteriz. Tam da bu sebeple sizler eğer dişlerinizin şeklinden memnun ancak renginden memnun değilseniz tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. Beyazlatma, çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş dişlerin olduğundan daha beyaza getirilmesi işlemidir.

Kliniğimizde ofis ve ev tipi beyazlatmayı kombine olarak uygulamaktayız.

1.Ofis Tipi Beyazlatma : Klinik ortamında uzman hekim tarafından diş etleri korunarak son teknoloji beyazlatma cihazı ile yapılan beyazlatmadır.

Kliniğimizde kullandığımız BEYOND POLUS ADVANCED BEYAZLATMA CİHAZI nın diğer sistemlerden farkını kısaca anlatmak gerekirse;

Diğer beyazlatma sistemlerinden elde edilen filtre edilmemiş ışık, yüksek seviyede ultraviyole ışık ihtiva eder. Bu yüksek seviyedeki UV hastayı güneş yanığı riskine sokar ki bu yüzden hekim diğer beyazlatma sistemini uygularken hastanın ağzındaki bütün pembe yumuşak dokuları bloke edip koruma altına alır. BEYOND sisteminde ise sadece dişeti bariyerinin uygulanması yeterlidir.
Diğer beyazlatma sistemlerine göre hassasiyet oranı oldukça düşüktür.
Dünyanın en güçlü halojen ışık çıkışı mevcuttur.
Aşırı ısınmadan korunmak için soğutma sistemi vardır.
Ofis tipi beyazlatma , ev tipi ile desteklendiğinde daha beyaz ve kalıcı beyazlatma elde edilmektedir.

2. Ev Tipi Beyazlatma : Bu yöntemde hastamızın ölçüleri alınıp, laboratuvar ortamında beyazlatma plakları hazırlanır. Plaklar ile birlikte evde uygulayacağı jeller, nasıl kullanılacağı da anlatılarak teslim edilir. Beyazlatma ajanı yüzdesi daha düşüktür, daha uzun sürede yine kalıcı beyazlık elde edilmektedir.
İki yöntemin de bir arada uygulandığı durumlarda sonuç daha hızlı olmaktadır.

Eğer ki normalden farklı bir aşırı diş hassasiyeti durumu var ise , bir ofis tipi beyazlatma çeşidi olan biyolojik beyazlatmadan yararlanırız.
Tüm beyazlatma yöntemlerinde kullanılan hidrojen peroksit , bu yöntemde oldukça düşük yüzdededir. Ayrıca mineyi kuvvetlendiren florür içeriği ile hassasiyetin önüne geçmiş oluruz.
Uyguladığımız tüm yöntemlerin, kanıtlanmış hiçbir zararı yoktur.
Kaç seans yapılacağı ise hekim – hasta diyaloğu ile belirlenir. Çoğunlukla tek seans yeterli olurken , gerekli görülürse seans sayısı arttırılabilir.
Beyazlatma seanslarından hemen sonra 15 gün kadar renklendirici yiyecek ve içeceklerden, ayrıca sigaradan uzak durmak gerekir.