BİZE ULAŞIN
tr

Kanal Tedavisinde Mikroskop Kullanımı

Kanal Tedavisinde Mikroskop Kullanımı Özgür Öztürk kanal tedavisi Kanal Tedavisi Nedir? Hangi Durumlarda Yapılır? Dişin içinde damar ve sinirlerin bulunduğu boşluğa kök kanal sistemi adı verilir. Bu boşlukta bulunan sinir ve damar kompleksine pulpa denir. Pulpanın çürük, travma, enfeksiyon gibi durumlar nedeniyle zarar görmesi neticesinde kanal sisteminin temizlenmesi, şekillendirilmesi ve doldurulması gerekir. Bu işleme kanal tedavisi denir.

Diş ağrısı kanal tedavisi endikasyonu için önemli bir kriterdir. Kendiliğinden veya ağrı kesici kullanılmasına rağmen geçmeyen ağrılar dişin artık kendini savunamadığını gösterir. Bu durumlarda kanal tedavisi gerekir. Bazı kronik durumlarda dişte herhangi bir rahatsızlık olmamasına rağmen yapılan radyografik kontrollerde kökte iltihaplanmalara rastlanabilir. Bu durumlarda da kanal tedavisi gerekir. Dişe önceden yapılan yetersiz kanal tedavileri yeniden yapılan düzgün bir kanal tedavisi ile daha uzun süre ağızda kalabilir.

Mikro Endodonti Nedir?
Dental mikroskop altında yapılan kanal tedavisi işlemine mikro endodonti denir.

Mikroskop Kullanımının Sağladığı Avantjlar Nelerdir?

Günümüzde kanal tedavisinde devrim niteliği taşıyan araçlardan biri Dental Mikroskop’tur. Dental mikroskop ile dişi 25 kata kadar büyüterek tedavi edebiliriz. Bu, gözümüzden kaçan ve tedavinin başarısını etkileyen pek çok optik faktörü ortadan kaldırıyor. Çekim endikasyonu konulan pek çok diş bu yöntem sayesinde kurtarılabiliyor.

Bu özel mikroskop sayesinde, göz ile görülemeyen ekstra kanallar ve kanallar arası bağlantılar görülüp tedavi edilebilir. Bunun yanı sıra bu özel mikroskop, kanal tedavisinin tekrar edilmesi gereken durumlarda, önceki tedavi sırasında oluşan hasarların tamirine de olanak sağlar.