BİZE ULAŞIN
tr

Yağ Çekme (Oil Pulling) Nedir?

Yağ Çekme (Oil Pulling) NEDİR? Yağ çekme (Oil Pulling) işleminin kökeni 3000 yıl öncesine, Ayurverdik tıbbına dayanıyor. Yakın zamanda büyük bir üne kavuşan yağ çekme, oldukça merak edilen konulardan biri haline geldi.

Astımdan, eklem hastalıklarına, diş sağlığından, bağışıklık sistemine kadar faydaları olduğu söylenen bu yöntemin sonuçları üzerine yapılan araştırmalar henüz ortaya kesin sonuçlar koymuş değil.

Yağ Çekme NASIL UYGULANIR?

Her gün 5 ile 20 dakika arasında, organik susam yağı ya da hindistan cevizi yağının ağızda ve dişler arasında dolaştırıp, çekmek sonunda tükürmek şeklinde uygulanır.

Dikkat edilmesi gereken noktalar;

Organik ve kaliteli yağ kullanılmalı. Çünkü bazı yağların içeriğindeki yapay maddeler faydadan çok zarara yol açabilir
Uygulama sonunda yağ asla yutulmamalı. Tercihen klozete atılmalı; çünkü bakterileri yutmak veya lavabonuza bulaştırmak istemezsiniz.
Ağız ve diş sağlığını sadece destekleyici nitelikte olduğu unutulmamalı. Düzenli fırçalama ve diş ipi kullanımı ihmal edilmemelidir.
Çocuklar için uygun değildir.
Dişlerde beyazlatma sağlamaz. Günde ortalama 15 dakika yağ çekme işlemini uygulamak, dişlerde az miktarda lekeyi ortadan kaldırabilir ancak bunu diş beyazlatma işlemi yerine koymak doğru olmayacaktır.
Bu işlemi ağız ve diş bakımınıza destekleyici olarak uygulamanızda bir sakınca bulunmuyor.

Düzenli fırçalama ve diş ipi kullanımının yerini alabilecek bir yöntemin bulunmadığı unutulmamalı.

Dişlerde ve diş etlerinde bulunan hastalıkların tedavisi için hekiminizi ziyaret etmeniz gerekir.

Bilimsel açıdan zararı bulunmayan bu yöntemi alışkanlık haline getirirseniz ve memnun kalırsanız rutinde uygulayabilirsiniz.