BİZE ULAŞIN
tr

Dijital Gülüş Tasarımı DSD (Digital Smile Design)

Aynaya baktığınızda ‘Keşke dişlerim daha beyaz, biraz daha düzgün olsaydı’ gibi şeyler düşünüyorsanız; gülüş tasarımı işlemi sizin için başlamış demektir. Gülüş tasarımı uygulaması birkaç işlemin birlikte, planlı ve doğru yapılması ile tamamlanır.

Bu nedenle öncelikle detaylı bir muayene ve ardından doğru bir planlama yapılmalıdır. Yüz hatları, cinsiyet, yaş, gülüş simetrisi, dişlerin sıralanışı ve renkleri, dudaklar ile diş etleri estetik gülüş ifadesini belirleyen faktörlerdir.

Gülüş Tasarımı İşleminde Hangi Materyaller Kullanılır?Gülüş tasarımı, kişinin gülüşünü; lamina (yaprak porselen), zirkon kaplama, empress (full porselen) kronlar, beyazlatma, diş eti operasyonları, köprüler, diş boyu ayarlaması, botox ve dudak şekillendirmeleri gibi tekniklerle istenilen duruma getirilmesidir.

Gülüş Tasarımında Nelere Dikkat Edilir?

• Diş eti sağlığı
• Diş eti seviyelerinde denge
• Diş formu
• Diş karakterizasyonu
• Yüzey yapısı
• Renk kesici kenar konfigürasyonu
• Dişler arası kontağın seviyesi
• Alt dudak çizgisi
• Diş boyutları

Gülüş Tasarımı İşleminin Sonunda Ne Olur?

Gülüş tasarımının sonrasında; kişinin diş etleri normal görüntüsüne kavuşur, dişlerin renkleri, çatlak ve kırıkları düzeltilir, daha güzel ve özgüvenli bir gülüşe sahip olur. Aynı zamanda dişlerin kapanışı düzeltilerek kasların normal haline dönmesi sağlanır. Kişi hayal ettiği doğal gülüşe kavuşur.

Gülüş Tasarımı Tedavi Süreci Nasıldır?

İşlemlerin tamamı kişinin tercihleri dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu nedenle uzun bir döneme yayılabileceği gibi, daha kısa sürede tamamlanabilir. İşlemler kişinin ağız yapısı ve diş sağlığı hakkında bilgilendirilmesiyle başlar. Kişinin ağız ve diş sağlığıyla ilgili bildiği ya da farkında olmadığı noktalar hakkında bilgilendirme yapılır. Diş dizilimi, kapanış sorunları ya da diş eti problemleri incelenir. İnceleme sonucunda yapılacak işlem sıralamasına karar verilir. Hangi tedavilerin uygulanacağı belirlenir.

Diş Eti Estetiği (Pembe Estetik) Nedir?

Gülüş tasarımının alt kriterlerinden birisi diş etinin sağlıklı olması ve seviyesidir. Diş eti estetiği yani pembe estetik; diş etlerinin sağlıklı olması ve seviyesinin gülüşe uygun olmasıyla ilgili uygulama, işlem ve tedavileri içermektedir. Mükemmel bir gülüşe sahip olabilmek için dudaklar, çene, diş formu, diş rengi, dişlerin yapışıklık seviyesi, diş uzunluğu ve boyutu gibi birçok faktörle birlikte diş etinin bir uyum içerisinde olması
gerekmektedir.

Tüm bu işlemler birbiri ile bağlantılı ve bütünsel bir tedavi yaklaşımı ile ancak güzel bir sonuca çıkabilir. Doğalı taklit etmek ve kusursuz bir dizayn elbette çok zordur. Ama profesyonel diş hekimleri tarafından uygulanırsa bu işlemler basit ve konforlu bir şekilde yapılabilir.

İyi bir diş hekiminin yanında iyi bir teknisyen ve kaliteli malzeme kullanımı da çok önemlidir. Özellikle ülkemizde çok değişiklik gösteren fiyatlar doğrudan malzeme kalitesi ve yukarda bahsettiğimiz ince detaylar ile alakalıdır. Gülüş tasarımı veya “Hollywood Smile” işlemleri bu malzeme kalitesi ve iyi bir ekip çalışması sonucunda ortaya çıktığı için gülüşünüzü profesyonel kliniklere emanet etmenizi tavsiye ediyoruz.