CONTACT US
en

Biriyle İlk Karşılaşmanızda İlk Olarak Neye Dikkat Edersiniz?

Biriyle ilk karşılaşmanızda ilk olarak neye dikkat edersiniz?

Gözleri, saçları, elleri, kıyafeti, kokusu, dişleri ve gülümsemesi…

Yapılan araştırmalar ilk karşılaşmada;

Saçların %4,
Kıyafetlerin %7,
Kokunun %11,
Gözlerin %31 ve
Gülümsemenin %47 oranında dikkat çektiğini belirtmektedir.

İlk görüşmedeki ilk izlenim dediğimiz şey saniyelerle ölçülen bir zaman dilimi içerisinde gerçekleşiyor. Bu sürenin 2 saniye olduğu hatta yapılan son araştırmalarla milisaniyelere kadar düştüğü de söyleniyor.

İlk izlenimde %47 oranında dikkat edilen gülümseme, sözsüz sosyal iletişimin en önemli araçlarından biridir. Kişinin sosyal kimliğinde oldukça büyük öneme sahiptir. Güzel bir gülümseme toplumda, kişiyi kabullendirici rol oynarken estetik olmayan bir gülümseme ise kişinin mutsuz, ve olumsuz biri olarak algılanmasına neden olabilir.

Gülümseme, doğal gülümseme (Duchenne) ve sosyal gülümseme (Non-Duchenne) olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Gülümsediğimizde yüzümüzde özellikle göz çevresindeki kaslarımızı harekete geçerek ince çizgiler meydana getiren gerçek ve içten gülümsemeye literatürde Duchenne Gülümsemesi denilmektedir.

Doğal gülümsemenin en önemli parçası ışıl ışıl parlayan sağlıklı ve estetik dişlerdir.
Dişlerimizde bunu sağlamanın en önemli koşulu evde düzenli diş fırçalama alışkanlığı ve altı ayda bir diş hekimi kontrollerinin aksatılmamasıdır.

Sağlıklı ve estetik dişlere sahip olmak için yapılacak pek çok tedavi yöntemi vardır;

-Dişlerdeki form, boyut ve pozisyon bozukluklarında uygulanan zirkonyum, seramik laminate, full seramik veneerler ile yapılan gülüş tasarımları,
-Çapraşık dişlerin çene kavsinde yerine yerleştirildiği estetiğin ve sağlığın yerine getirildiği ortodonti uygulamaları,
-Diş minesine zarar vermeden en güncel malzemelerle yapılan diş beyazlatma tedavileri,
-Bonding sistemi ile dişlerin doğal yapısının korunak yapılan kompozit veneer dolgular gibi konservatif uygulamalar doğal ve estetik bir gülümseme için sıklıkta tercih edilen yöntemler olmaktadır.

Hastalarımızın ilk muayenede estetik beklentileri değerlendirilerek en uygun ve sağlıklı tedavi yöntemini belirlemekteyiz.