CONTACT US
en

Hangi Diş Macununu Kullanmalıyım?

Ağız ve diş sağlığını korumak konusunda en basit ve etkili çözüm, günde en az 2 kere diş fırçalamaktan geçmektedir. Ancak raflardaki diş macunu seçenekleri her geçen gün artıyor. Farklı ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak geliştirilmiş çok fazla sayıda diş macunu seçeneği olması, hangisini tercih edeceğiz noktasında kafamızı karıştırıyor. Diş macunları, diş yüzeyinde ve aralarında biriken artıkların dişe ve ağız dokusuna zarar verilmeden uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Diş macunu, fırçalama işini daha keyifli bir hale getirmektedir. Size daha rahat bir nefes ve temiz bir ağız ortamı sunar.
Öncelikle şunu belirtmekte yarar var. Yapılan araştırmalara göre ağız ve diş bakımındaki en etkin faktör dişlerin mekanik olarak temizlenmesidir. Ağız bakımında asıl belirleyici olan mekanik temizliğin kalitesidir. Mekanik temizlikten kastettiğimiz, diş fırçalama süresi, tekniği ve diş ipi kullanımıdır. Diş macunu, mekanik temizliğin etkisini artıran ve ağzı ferahlatan yardımcı bir üründür.
Doğru bir diş fırçalama yöntemimizin olup olmadığı ve diş plağını tamamen uzaklaştırıp uzaklaştıramadığımız daha büyük öneme sahiptir. Diş hekimimize başvurarak kendiniz için uygun olan diş fırçalama yöntemini belirlememizde yarar var.
Yine ideal ağız bakımında diş fırçalamasını takiben dişlerin ara yüzlerinin de diş ipiyle temizlenmesi gerekmektedir. Bu şekilde dişlerin ara yüzünde yeni çürük oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
Ağız ve diş sağlığı bakımından önemli bir karar alırken özellikle titiz davranmak gerekir. Aksi durumda yanlış diş macunu seçimi yaparak kötü sonuçlarla karşılaşmak mümkündür
Eğer diş ve diş eti sağlığınız iyiyse, düzenli diş fırçalıyor ve diş ipi kullanıyorsanız dilediğiniz diş macununu kullanabilirsiniz.
Spesifik bir konuda diş macunu seçmek istiyorsanız, öncelikle sorunu doğru tespit ederek işe başlamanızı öneririz. Ağız sağlığınızın eksik yönlerini tespit etmek konusunda diş hekiminize danışabilirsiniz.
Diş macunu seçiminizi ise aşağıdaki kategorileri göz önünde bulundurarak yapabilirsiniz:
* Ağız kokusu kontrolü,
* Mine aşınması kontrolü,
* Plak/diş eti hastalığı kontrolü,
* Diş beyazlatma,
* Çürük kontrolü,
* Flor desteği,
* Hassasiyet kontrolü.

Kararsız kaldığınız durumda size en doğru yönlendirmeyi, dişlerinizi yakından tanıyan diş hekiminiz yapabilir.

Sonuç olarak eğer diş macunlarının özelliklerinden tam anlamıyla faydalanmak istiyorsanız diş hekiminizden hangi diş macununu kullanmanız gerektiğini öğrenmeli, doğru diş fırçasını seçmeli ve yine diş hekiminizin size öğreteceği etkin fırçalama yöntemi ile günde en az iki kez, üçer dakika dişlerinizi fırçalamalısınız. Diş macunu, fırçalama işini daha keyifli bir hale getirmektedir. Size daha rahat bir nefes ve temiz bir ağız ortamı sunar.