CONTACT US
en
Dental İmplant

Dental Implant

İmplant eksik dişleri tamamlamak için çene kemiğine yerleştirilen bir tür vidadır. Bu vidalar titanyum adı verilen doku dostu bir materyalden imal edilir. Titanyumun doku ile uyumu ve kemiğe bağlanması çok iyidir. Yerleştirildikten sonra vücudun bir parçası haline gelir ve maksimum dayanıklılık gösterir.

Dental İmplant (Diş İmplantı) Nedir?

Diş implantı, eksik dişleri tamamlamak için çene kemiğine yerleştirilen bir tür vidadır. Bu vidalar titanyum adı verilen doku dostu bir materyalden imal edilir. Titanyumun doku ile uyumu ve kemiğe bağlanması çok iyidir. Yerleştirildikten sonra vücudun bir parçası haline gelir ve maksimum dayanıklılık gösterir. İmplantlar tek diş eksikliklerinde komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmadan boşlukların doldurulmasına imkan sağladıkları gibi tam dişsizliklerde de bu implantlardan destek alınarak daha tutucu ve kullanımı rahat protezler yapılmasına olanak sağlar.

Diş implant tedavisi; dolgu, kanal tedavisi, diş çekimi gibi diş hekimliğinde uygulanan tedavilerdeki gibi lokal anestezi altında yapılır. Tedavi esnasında hastalar herhangi bir ağrı hissetmemektedir. Diş implantı uygulaması sonrası planlanan implant üstü porselenler veya hareketli protezler bir kaç seanslık ölçü işlemi sonrası hasta ve hekim beğenisine göre tamamlanmaktadır.

İmplant yerleştirilen bölgeye, kemiğin yapısına ve işlemler sırasında destekleyici ek cerrahi işlemlerin varlığına bağlı olarak yapım süreci değişir. Kemik yapısı uygun ise aynı gün içinde diş protezlerini bitirebildiğimiz gibi ihtiyaç halinde 9 aya varan işlem ve bekleme süresi gerekebilir.

Dental İmplant Tedavisinin Kalitesini Neler Belirler?

Diş implantı tedavisi basit uygulanabilir olmasıyla birlikte, implant uygulaması ve sonrasındaki protez yapım aşamaları komplike bir tedavidir. Protez uzmanları ve çene cerrahları tarafından kemiğin durumu ve implantın ağız içindeki pozisyonu, ileri röntgen ve tekniklerle değerlendirilip uygulanmalıdır. Tedavi tamamlandıktan sonra ağız hijyeni açısından bakımın eksiksiz olarak yapılması ve düzenli diş hekimi kontrollerine gidilmesi, implantın uzun vadede sağlıklı bir şekilde kullanılmasını ve başarısını etkilemektedir.

İmplantın kalitesi teknolojisi, yüzey özelliği ve tasarımı üzerinden incelenir. Kullanılan implantların markası da bu anlamda implantın kalitesini ön plana çıkardığından dolayı önemlidir. Kliniğimizde dental sektörün en büyük firmalarından olan Straumann Group’un implantları başarı oranları ve sağladıkları uluslararası garanti nedeni ile tercih edilmektedir.

Ağız hijyenine özen gösterildiği ve düzenli kontrolleri yapıldığı sürece ömür boyu kullanılır.

 

Merak Ettikleriniz?

Hangi Durumlarda İmplant Tedavisi Tercih Edilir?

İmplantlar, tek diş eksikliğinden tam dişsizliğe kadar tedavi için planlanabilir. Tek diş eksikliği durumunda, diş çekimini takiben hemen ya da belirli bir süre bekleyerek, komşu dişlere dokunulmadan eksiklikler giderilebilir. Çok diş eksikliği durumunda ise, hareketli protez kullanmak yerine sabit köprü protezi uygulanabilir. Tamamen dişsizlik durumunda ise, 2 ila 4 implant kullanılarak çıtçıtlı implant destekli protez veya 6 ila 8 implant kullanılarak sabit porselen protez tedavileri uygulanabilir.

İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Daha iyi çiğneyebilmeyi sağlar. Daha iyi bir estetik görünüm olur. Köprü ve sabit protezlere oranla çevre dokular daha sağlıklı olarak korunur. Bütün dişlerini kaybetmiş hastalara uygulanan hareketli protezlerde yaşanabilecek tutuculuk sorunu giderilmiş olur ve bu hastalara sabit protez yapma şansı doğar. Dişlerinin bir kısmını kaybetmiş hastalara yapılacak olan hareketli protezlerde kullanılacak kroşelerin (kancalar) oluşturduğu çirkin görüntüden kurtulunarak daha estetik ve fonksiyonel bir sonuç doğar.

İmplant Fiyatlarını Etkileyen Etmenler Nelerdir?

Dünyada implant üretimi yapan 600'a yakın firma olduğu bilinmektedir. Diş hekimleri tarafından en çok tercih edilen ve güvenilirliği kanıtlamış köklü implant markaları, ar-ge çalışmalarına yüksek bütçeler ayırmaktadır. İmplantın ücretine, markanın köklü olması ve markanın ar-ge çalışmalarına önem vermesi ile üretildiği ülke etki etmektedir.

İmplantta Yaş Sınırı Var Mıdır?

İmplant yapımı için bir yaş sınırı yoktur. Yalnız genç bireylerde (kızlarda 18, erkeklerde 20) kemik gelişiminin tamamlanmış olması gerekmektedir. Erişkinlerde ise yaş sınırı yoktur. İmplant uygulanacak hastaların bazı kriterler uygun olması gerekmektedir. Bunlar; diş eksikliği olan bölgedeki kemiğin yapısı ve miktarı, hastanın ağız bakımının iyi olması, diş eti problemleri ve iyileşmeyi olumsuz etkileyecek bir sistemik hastalığının bulunmamasıdır.

Kanser Tehlikesi Var Mı?

Günümüzde altın standart olarak kullanılan implant materyali titanyumdur. Titanyum uzun yıllardır ortopedi ve travmatolojide en yaygın kullanılan malzemelerdendir. Kanser oluşturduğunu gösteren herhangi bir bilimsel veri bulunmamaktadır.

Diyabet Hastaları İmplant Yaptırabilir Mi?

Diyabet için tedavi görüyorsanız ve kontrol altına ise implant yapılmasında her hangi bir sakınca yoktur.

Straumann İmplantları Hakkında Detaylı Bilgi

Straumann implantları, İsviçre menşeili olup İsviçre’de üretilmektedir.Strauman Group firmasının implant bölümü 1954 yılından bu yana hizmet vermekte olup yaklaşık 70 yıllık bir firmadır. İmplant konusunda en eski ve en köklü firmaların başında gelmektedir. Straumann Group'un İsviçre’de Waldenburg’da bulunan fabrikasından dünyanın yaklaşık 120 ülkesine implant ulaşmaktadır. Straumann implantları dünyada diş hekimleri tarafından çok fazla tercih edilmekte olup, başarı oranı en yüksek olan implant çeşitleridir. Dünya implant marka listelerinde 1. Sınıf olarak adlandırılan markaların başında Straumann implant gelmektedir. Straumann implant çeşitleri: Roxolid implant Straumann tarafından diş hekimliğinde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış, %15 zirkonyum ve %85 titanyumdan oluşan yüksek performanslı bir alaşımdır. Maksimum dayanıklılık ve mükemmel entegrasyon olma özelliği ile dar çaplı vakalarda birden çok tedavi seçeneği sunmaktadır. SL Active İmplant Straumann tarafından geliştirilen ve sektörde büyük beğeniyle karşılaşan önemli bir diğer implant teknolojisi ise SLActive implantlardır. SLActive implantların doku ile temas ettiği yüzeyindeki özel kaplama sayesinde tek dişten tutun da tam dişsizliğe kadar hızlı iyileşme hedeflenmektedir. Özellikle hastanın kemik ve yumuşak doku yapısındaki anormallikler söz konusu olduğunda yani riskli durumlarda başvurulan bu yöntemde iyileşme süresi ortalama 2 aydan 1 aya kadar inmiş yani iki kat hızlanmıştır. Ayrıca diyabetli ve radyasyon uygulamasına maruz kalmış kemik yapılarına sahip hastalarda 5 yıllık gözlem sürecinde implantın sağlam kalma oranı %100 olarak belirlenmiştir.

Vakalarımız