BİZE ULAŞIN
tr
Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir?

Çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş dişlerin olduğundan daha beyaza getirilmesi işlemidir. Gülümseyişinizden memnun ama dişlerinizin renginden memnun değilseniz tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. Büyük estetik girişimlere göre daha kolay ve az maliyetlidir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir?

Çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş dişlerin olduğundan daha beyaza getirilmesi işlemidir. Gülümseyişinizden memnun ama dişlerinizin renginden memnun değilseniz tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. Büyük estetik girişimlere göre daha kolay ve az maliyetlidir.

İki çeşit uygulama yöntemi vardır; Ofis tipi beyazlatma: Uzman Diş hekimi tarafından klinikte uygulanan yöntemdir. Bu uygulamalar ev tipi çözümlerine oranla daha hızlı ve başarılı sonuçlar sunmaktadır. Ev tipi beyazlatma: Bu yöntemde hastanın ağzından ölçü alınarak bir şeffaf plak hazırlanır. Hasta evde, kendisine verilen jelleri plak ile uygular ve beyazlatma işlemi gerçekleşir. Bu iki yöntemin aynı anda kullanılması önerilmektedir.

 

 

Diş Renklenmeleri Neden Olur?

  • Dişe gelen darbe koyulaşmaya neden olabilir.
  • Aşırı flor alımı
  • Bazı antibiyotiklerin kullanımı
  • Bazı hastalıklar
  • Bazı ağız gargaraları
  • Bazı dolgu maddeleri
  • Bazen kanal tedavisi sonrası diş minesinin zarar gördüğü durumlar
  • Yeme içme alışkanlıkları (yoğun çay, kahve, sigara, alkollü içecek tüketimi).

 

Kahverengi ve sarı dişler genelde daha iyi sonuç verirken, gri tonlara sahip dişler ise daha az sonuç verir. Bu kişinin diş yapısına göre de farklılık gösterir.

 

 

 

Merak Ettikleriniz?

Lazerli Beyazlatma İşlemi Dişlere Zarar Verir Mi?

Lazerli diş beyazlatma, diş hekimi kontrolünde yapılıyorsa hiç bir zararı yoktur. Dişlerde hasar oluşturduğuna dair kanıtlanmış hiç bir çalışma da bulunmamaktadır. Kişiler dişlerinin şeklinden memnun fakat renginden memnun değilse diş beyazlatma en koruyucu yöntemdir.

Uygulama Yapılacak Kişiler İçin Alt Yaş Sınırı Var Mı?

16-17 yaşından sonra uygulanması daha uygundur.

Hamileler Ve Emziren Anneler Yaptırabilir Mi?

Diş beyazlatmanın hamile ve emziren annelerde zararlı olduğuna dair bir çalışma bulunmamaktadır. Ancak güvenli hareket açısından bu dönemlerde tavsiye edilmemektedir.

Dolgular Ve Kaplamalar Beyazlar Mı?

Porselen kaplama ve dolgular bu beyazlatmadan etkilenmezler. Bu nedenle beyazlatma sonrası değişimleri gerekebilir.

Beyazlık Ne Kadar Sürer? İşlemin Tekrarlanması Gerekir Mi?

Beyazlık kişilerin beslenme alışkanlıklarına, sigara ve dişleri boyayıcı maddelerin kullanımına bağlı olarak değişebilir. 6 ay sonra kontrol edilmesi gerekmektedir.Bu kontrol seansında hekim, pekiştirici tedavi uygulamaya karar verebilir. Beyazlığı 2 seneye kadar koruyan hastalarımız vardır.

Beyazlığı Nasıl Koruyabilirim?

Beyazlatma sonrası yaklaşık 15 gün sigara, kola, çay, kahve ve asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerekir. Piyasada hem diş yapısını güçlendiren hem de bu beyazlatmayı koruyan diş macunları bulunmaktadır. Bunların kullanımı tavsiye edilmektedir.

Her Renklenmiş Diş Beyazlar Mı?

Çoğunlukla evet. Mine zarar görmüş ise, mineral yapısı bozulmuş, eksilmiş ise, renklenme türü metalik ise beyazlatma yapılması uygun değildir.

Diş Beyazlatma İşleminde Beyazlama Nasıl Oluyor?

Dişin içine giren artıkların birçoğu organik dediğimiz bileşiklerdir. Kimyasal adı hidrojen peroksit olan solüsyon, bu artıklara değdiğinde parçalayarak dişin içinden oksijen ile dışarı çıkarır.

Marketlerde Satılan Diş Beyazlatıcıları İşe Yarar Mı?

Evde kullanım güvenli değildir. Hekim gözetiminde olmadığı için dişetlerinin korunması mümkün olmaz. Yutulabilme ihtimali de vardır. Bu nedenle düşük konsantrasyonludurlar. Böyle olduğu için de etkili olmazlar ve toksik etkiye neden olabilirler.

Diş Taşı Temizliği Ve Beyazlatma Aynı Şeyler Midir?

Diş taşı temizliği ve beyazlatma birbirinden farklı işlemlerdir. Diş taşı temizliğinde, bakteri plağının dişler üzerinde sertleşmesiyle oluşan taşlar temizlenir. Ayrıca çay, kahve ve sigara lekeleri giderilir. Bu sayede dişler kendi rengine kavuşur. Beyazlatma (Bleaching) işleminde diş taşı temizliği ve parlatma ile geçmeyen renkleşmelerle, uzun süreli ilaç kullanımına veya doğumsal defekt gibi etkenlere bağlı renk değişimleri tam 8 tona kadar açılır.

Beyazlatma Rengi Geri Döner Mi?

Beyazlatma işlemi sonrasında dişleriniz hiç bir zaman, beyazlatma öncesindeki renklenmiş haline geri dönmez. Kişiden kişiye değişen faktörlere bağlı olarak, dişlerdeki beyazlık 2-3 yıl arasında devam eder. Çay, kahve ve sigara kullanımı fazla olan bireylerde de kazanılmış olan beyazlığın ömrü, düzenli kontroller ve beyazlatmanın ev devam ürünlerinin, belli aralıklarla kullanılması ile uzun olmaktadır.