BİZE ULAŞIN
tr

Diş Taşı Temizliği İşlemi Neden Çok Önemlidir?

Hastalarımıza düzenli olarak diş taşı temizliği işlemlerini yaptırmalarını isteriz. Aslında işlem sadece diş taşlarının, lekelerin ve göze hoş görünmeyen birikintilerin ağız ortamından uzaklaştırılması değildir. Ağız ve diş sisteminin durumunun tam olarak muayene edildiği ve ileride ciddi problemler yaratabilecek problemlerin önceden saptanabileceği bir ağız bakım işlemidir. Bir nevi ağız boşluğunun check-up işlemi de diyebiliriz

Ne kadar düzenli bir bakım yapıyor olsak bile diş hekimi tarafından yapılacak profesyonel bir ağız bakımı işlemine ihtiyacımız vardır. Ağız ortamında fırça veya diş ipinin ulaşmakta zorlanabileceğimiz bölgeler her zaman mevcuttur. Özellikle diş eti hastalığı geçirmiş ve dişlerin arasında boşluklar bulunan, sabit veya hareketli protezi olan veya implant tedavisi görmüş hastalar için bu çok daha önemlidir.

Ağız bakımı işleminin en önemli faydası diş eti hastalığını önlemesidir. Birikmiş olan diş taşları veya leke tabakaları öncelikle diş etinde rahatsızlık (iltihap) yaratır, diş etleri daha kolay kanmaya başlar, hassasiyet ve ağız kokusu gelişir. Son yapılan bilimsel çalışmalarda, diş eti hastalığının sadece diş kaybına değil, diabet, kalp damarlarında tıkanıklık ve Alzheimer gibi önemli hastalıkların gelişmesinde de etkili oldukları belirtilmektedir.

Son derece basit bir işlem ile birçok riski uzaklaştırmak akıllıca ve her açıdan kazançlı bir sonuça yol açacaktır. Yeni oluşmaya başlamış bir çürüğü veya dolguda oluşan bir kırığı önceden saptamak ileride daha ciddi ve maliyetli bir tedaviden hastamızı koruyacaktır. Yine kimi dermatolojik değişiklikleri gözlemlemek ve kanser lezyonlarını belirlemek mümkündür.

Ağız bakımı sırasında yapılan düzenli kontroller hastaların da uzun vadede oluşabilecek ciddi problemlere karşı adeta bir sigorta yaptırmış gibi güvende hissetmelerini sağlayacaktır. Lekelerin temizilenmesi ile daha parlak dişlere ve sağlıklı gülüşlere sahip olmak temizlik işleminin bir diğer kazancıdır.

Kliniğimizde her hastamıza kendileri için uygun olan zaman aralığını belirleyip düzenli olarak gönderdiğimiz mesajlarla kontrol zamanlarını hatırlatmaktayız. Doğru ve efektif tedaviyi uygulamak kadar takibini yapmak da önemlidir.

Bizim için tedavilerimizde asıl başarı, uzun yıllar sağlığını koruyan ve tekrar problem yaşamayan hastalarımızın memnuniyeti olmaktadır.

Kliniğimizde her hastamıza kendileri için uygun olan zaman aralığını belirleyip düzenli olarak gönderdiğimiz mesajlarla kontrol zamanlarını hatırlatmaktayız. Doğru ve efektif tedaviyi uygulamak kadar takibini yapmak da önemlidir.