BİZE ULAŞIN
tr

Düzenli Kontrol ve Diş Taşı Temizliğinin Önemi

Hiç diş çürüğümüz olmasa bile düzenli diş hekimi ziyaretleri neden önemlidir? Diş hekimine sadece ağrımız olduğunda mı gitmeliyiz?

Büyük çoğunluğumuzun ağrı hissetmeden diş hekimine gitme alışkanlığı maalesef yok.

Oysa biz diş hekimleri, düzenli olarak 6 ayda bir kontrole gelmenizi ve düzenli diş taşı temizliği yaptırmanızı önermekteyiz.

Çünkü düzenli diş taşı temizliği aslında ağzın check upıdır. Diş taşı temizliği yapılırken, bir diş eti problemi var mı? Çürük oluşumu gözleniyor mu? ya da hastanın fark etmediği herhangi bir sıkıntı var mı? kontrol etmiş oluyoruz.

Bununla birlikte diş lekelerini ve taşlarını temizleyerek diş etinin olumsuz etkilenmesini engellemiş oluyoruz.

Özellikle bazı hasta grupları; yoğun sigara kullanan, diyabeti olan, implant tedavisi ve diş eti tedavisi görmüş hastaların düzenli kontrol ve diş taşı temizliklerini aksatmamaları önemlidir.

Günümüzde kullanılan teknolojiler sayesinde en ufak bir çürüğü bile fark edilebiliyor ve erken tedavi edilebiliyoruz. Düzenli kontrolere gelinmediği takdirde dolguyla çözülebilecek sorunlar geç kalındığında kanal tedavisi hatta daha da ileri problemlerle; dişlerin kaybı ile sonuçlanmaktadır. Bu hem zaman hem de maliyet açısından daha risklidir.

Düzenli diş hekimi ziyaretlerinizde ağız içi detaylı muayene ile birlikte aşağıdaki rutin işlemleri yapmaktayız;

Diş ve diş etlerinizi kontrol eder,
Plak veya tartar varsa bunları temizler,
Doğru diş fırçalama ve diş ipi ile ilgili bilgilerinizi günceller,
Sizleri daha temiz, parlak dişlere ve ışıltılı bir gülümsemeye kavuştururuz.
Diş hekiminizi düzenli bir şekilde her altı ayda bir ziyaret etmeniz çok önemlidir. Bu şekilde sadece ağız ve diş sağlığınızı korumakla kalmaz genel sağlığınızı da korumuş olursunuz.