BİZE ULAŞIN
tr

İmplant Üstü Porselen Süreçlerinde Merak Edilenler

İmplant, eksik dişleri tamamlamak için çene kemiğine yerleştirilen bir tür vidadır. Bu vidalar doku dostu titanyum ve zirkonyum alaşımlardan imal edilir.

Titanyumun doku ile uyumu ve kemiğe bağlanması çok iyidir. Yerleştirildikten sonra vücudun bir parçası haline gelir ve maksimum dayanıklılık gösterir.
İmplantlar tek diş eksikliklerinde komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmadan boşlukların doldurulmasına imkan sağladıkları gibi tam dişsizliklerde de bu implantlardan destek alınarak daha tutucu ve kullanımı rahat protezler yapılmasına olanak sağlar.

Peki bu protezlerin yapım aşamasında hangi metod ve malzemeler kullanılır?

İmplantın çene kemiği ile kaynaşma süreci tamamlandıktan sonra üst yapısı ( kron, köprü veya hareketli protez) yapılır. Hareketli protezler genellikle akrilik materyalden yapılır. Sabit protezlerin ( kron ve köprüler) alt yapısı metal ve zirkonyumdan yapılır.

Zirkonyum destekli porselenlerle metal porselenler arasındaki en büyük fark estetik avantajlarıdır.

Porselen yapılırken porselenin kırılganlığını azaltmak için porselenin altına kullanılan metal destekler, metalli porselenlerde krom-kobalt alaşımı koyu gri iken, zirkonyumlarda beyaz renklidir.

Bu nedenle zirkonyumların estetik avantajları daha fazladır. Işık geçirgenliği olan zirkonyumlar kullanıldığında daha doğal ve daha estetik görünüm ortaya çıkar.

İmplantın iyileşme süreci beklenirken geçici kron, köprü ya da hareketli protez kullanılabilir mi?

Bir çok vakada bu mümkündür. Geçici kron ya da köprü, iyileşme sürecinde bazı durumlarda yapılıp kullanılabilir. Alternatif olarak hareketli protez, geçici tedavi seçeneği olabilir.