BİZE ULAŞIN
tr

İmplantta Marka Önemli Midir? Marka Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

İmplant, eksik dişleri tamamlamak için çene kemiğine yerleştirilen bir tür vidadır. Bu vidalar titanyum adı verilen doku dostu bir materyalden imal edilir. Titanyumun doku ile uyumu ve kemiğe bağlanması çok iyidir. Yerleştirildikten sonra vücudun bir parçası haline gelir ve maksimum dayanıklılık gösterir.

İmplant Süreçleri
12/02/2023
211

İmplantlar tek diş eksikliklerinde komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmadan boşlukların doldurulmasına imkan sağladıkları gibi tam dişsizliklerde de bu implantlardan destek alınarak daha tutucu ve kullanımı rahat protezler yapılmasına olanak sağlar.
İmplant çene kemiği ile kaynadıktan sonra, hasta da ağız bakımına önem verirse, hayat boyu kullanılabilir. Fakat ilerleyen zamanlarda, implantın üzerine vidalanan, kesik diş şeklindeki parçanın veya vidanın yenilenmesi gerekebilir. Bunun için implantın üretim barkodlarının bir örneğinin hastaya verilmesi ve hasta tarafından saklanması çok önemlidir. Bu yüzden uzun yıllar sonra da parçalarına rahatça ulaşabileceğiniz, servis destek ekibi güçlü implant markalarını tercih etmelisiniz. Tercih edilen implant firmasının piyasada uzun yıllardır var olması ve yedek parçaları üretiyor olması gerekir. Farklı markaların parçaları birbirine benzerdir ancak birbirleri ile uyumlu değillerdir.
Marka tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, fazla sayıda bilimsel çalışma ve uzun süreli klinik sonuçlarla başarısını ispatlamış, uluslararası standartlarda implantlar üreten firmaların tercih edilmesi gerektiğidir.
Hastanın kemik hacmi de marka tercihinde önemli bir faktördür. Kemik hacmi az olan hastalarda kendini ispatlamış bazı markaların başarı oranı diğerlerine göre daha yüksektir.
Hastada diş çekimiyle aynı anda implant yapılacaksa her marka implant kullanılamayabilir. Bu durumda kemiğe daha güvenle ve rahat yerleştirilebilen uygun markaları hekiminiz size belirtecektir.
Doku iyileşmesini etkileyen sistemik hastalıklarda da bazı markaların kullanımı kısa sürede iyileşmeye imkan tanıyan özel yüzeyli implantların kullanımını avantajlı hale getirebilir.
İmplantlar üzerine yapılacak protetik diş yapılarının tasarımı ve çeşidi de seçilecek markaya karar verilmesinde çok önemlidir. Dijital çalışabilmeyi olanaklı kılan ve ihtiyaç duyulan laboratuvar çalışmasına uyumlu markaların seçimi başarıda anahtar rol oynar.
Kısacası, size en uygun implant markasına hekiminizle konuşarak karar vermelisiniz. Her pahalı implant çok kaliteli olacak diye bir kural yoktur ancak her kaliteli implantın belirli bir maliyeti vardır.
Sağlıklı günler dileğiyle.