BİZE ULAŞIN
tr

Rutin Diş Kontrolünün Önemi

Diş muayeneleri ağız sağlığınızı korumanın en etkili yollarından biridir, bu nedenle rutin diş kontrollerinin önemine değinmek istedik. Diş muayeneleri, yıllık fiziki muayene ve göz muayeneniz kadar önemli kabul edilmelidir. Bunun nedeni, diş muayeneleri ciddi diş eti hastalıkları ve diş çekimi ihtiyacı ile sonuçlanmadan önce ağız sağlığı sorunlarının teşhisine ve tedavisine yardımcı olur.

Dişlerinizde veya diş etlerinizde ağrı, diş eti çekilmesi, renk değişikliği veya koyu lekeler gibi herhangi bir probleminiz yoksa diş hekimine gitme ihtiyacı hissetmeyebilirsiniz. Bununla birlikte düzenli diş muayenesi yaptırmanız için birkaç neden sıralayabiliriz.

• Diş eti iltihabı ve periodontal hastalıklar teşhis edilebilir,
• Gözle görülmeyen ve belirti vermeyen çürüklerin teşhisini sağlar,
• Ağız hijyeninizi sürekli kılar.

Diş muayeneniz sırasında çürük, gömülü diş, enfeksiyon, diş eti iltihabı veya periodontal hastalık gibi herhangi bir sorun olup olmadığını belirlemek için dişlerinizin ve çenenizin röntgeni çekilerek ağız muayenesi yapılacaktır.

Çürükler veya diğer ağız sağlığı sorunları tespit edildiğinde, diş hekiminiz tedavi adımlarını sizinle paylaşacak, sorularınızı yanıtlayacak ve ağız sağlığınızı sağlamak üzere bir tedavi planı oluşturacaktır.

Ağız ve diş muayenesi yaptırmak, yapılacak bir işlem olmasa bile, dişlerinizi temizleyip cilalatmak için altı ayda bir ağız muayenesi planlamalıdır.

Ağız sağlığı durumunuza ve tıbbi geçmişinize bağlı olarak diş hekiminiz daha sık diş temizliği ve muayenesi veya daha az muayene önerebilir. Genel olarak, diyabet, otoimmün bozukluklar gibi önceden var olan sağlık sorunları olanlar daha sık muayeneye ihtiyaç duyabilir.
Herhangi bir rahatsızlığı veya ailesinde diş eti hastalığı öyküsü olmayanlar daha az diş muayenesine ihtiyaç duyabilir.