CONTACT US
en

Sinüs Lifting Tedavisi Nedir?

Sinüs Lifting Tedavisi Nedir? Berkem Atalay İmplant, çenecerrahı Üst çenede sağda ve solda büyükazı dişlerinin çekimi sonrasında implant uygulanması için yeterli kemik bulunmayabilir. Bunun başlıca nedeni anatomik bir yapı olan sinüslerin, dişlerin çekilmesi ile genişlemesi ve var olan kemiği zayıflatmasıdır.

Sinüs Lifting
12/02/2023
260

Bu bölgelerde implant uygulanabilmesi ve yeterli kemik elde edilebilmesi için sinüs lifting (sinüs kaldırma) işlemi yapılmaktadır.

Bu işlem diş çekilirken yapılabildiği gibi implant uygulaması sırasında ya da uzun zaman önce çekilmiş dişler olduğunda da yapılabilmektedir.

Herhangi bir diş çekimi veya dolgu sırasında yapılan anestezi ile işlem yapılabilir.

Sinüs kaldırma işlemi kemik grefti (tozu) uygulamasını da içermektedir.

Alveolar kemik (çene kemiği) rezorpsiyonu, implantları yerleştirmek için yetersiz kemik hacmine neden olabilir ve protezle rehabilite edilemeyebilir. Sinüs kaldırma tekniği atrofik (erimiş) üst çene kemiğinin genişletilmesi ve dental implant uygulamak için başarılı bir tedavidir yöntemidir.

Ayrıca sinüsün kaldırılması için işlem sırasında kemik grefti ile beraber PRF uygulaması kemik rejenerasyonunu ayrıca sinüs kaldırma ve implant yerleştirme arasındaki iyileşme süresini hızlandırmaktadır.

Yüksek konsantrasyonda trombosit, büyüme faktörü ve lökosit içeren PRF kullanımı yeni kemiğin gelişimini artırmaktadır. PRF uygulaması implant uygulaması sırasında ve sinüs kaldırma işlemi sırasında hastanın kolundan alınan kan ile elde edilen basit bir uygulamadır.

Detaylı bilgi için kitap bölümüne bu linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.intechopen.com/books/challenging-issues-on-paranasal-sinuses/sinus-lifting-and-leucocyte-and-platelet-rich-fibrin